До умов надання виплати для ВПО додалась ще одна категорія осіб: хто отримуватиме гроші цілий рік

Читать на русском
Автор
1714
Гривні
Гривні. Фото Трибун

Треба мати відповідний документ

Українцям, які мають статус ВПО, передбачено грошову допомогу в розмірі 3 та 2 тисяч гривень. Окрім основних правил для отримання виплати додалась ще одна категорія людей, які тепер матимуть право на нарахування.

Мовиться про осіб, житло яких знищено або пошкоджено. Про це повідомляють у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Згідно з постановою "Про облік внутрішньо переміщених осіб", людина повинна мати підтвердження про зруйнування чи пошкодження житла у вигляді документа або даних.

"Ця допомога виплачується за наявності даних про пошкоджене/зруйноване житло у Державному реєстрі майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією російської федерації проти України. Або – за наявності документального підтвердження від органів місцевого самоврядування про пошкодження/знищення житлового приміщення внаслідок збройної агресії рф, яке надається із заявою на отримання допомоги", — кажуть у Мінсоцполітики.

На сайті пояснюють, що таке нарахування може здійснюватись на ще 6 місяців, якщо переселенець повернуся до місця проживання, з якого він перемістився, відмовився від допомоги та після цього його житло було знищено або пошкоджено.

Варто зауважити, якщо будинок, який віднесено до 2 або 3 категорій пошкодження, то він також є непридатним для проживання.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, хто з українців має право, аби їм здійснили виплати в розмірі 3600 та 6600 гривень.