Ціни зросли вчетверо: в Україні стрімко дорожчає популярний овоч, які прогнози

Читать на русском
Автор
1096
Овочі
Овочі. Фото chasdiy.org

Ситуація на ринку складна з кількох причин

В Україні подорожчала картопля, і ціни продовжують зростання. Нині цей популярний в Україні коренеплід вже коштує вчетверо більше, ніж минулого року.

"В останній місяць зими ціни на картоплю досягли вражаючої позначки 18-23 гривні за кілограм, що в чотири рази перевищує цінові показники минулого року", — розповіла керівник відділу маркетингу оптового ринку сільськогосподарської продукції "Шувар" у Львові Тетяна Попович "РБК-Україна".

Є три основні причини зростання цін на картоплю. Перша — складнощі з вирощуванням через непередбачені погодні умови. В результаті фермери стали віддавати перевагу вирощуванню інших овочів. Друга причина подорожчання — скорочення врожаю картоплі в Європі. І, нарешті, третій чинник — складнощі зі зберіганням урожаю.

Прогнози аналітиків щодо цін на картоплю не тішать – навесні вони продовжать зростання. На ринок надходитиме імпортна продукція за високими цінами, жодних передумов для здешевлення картоплі немає. Ситуація на ринку картоплі в Україні складна і з причин внутрішнього характеру та через зовнішні торговельні фактори.

Раніше "Телеграф" розповідав, що в Україні продовжує зростати вартість молочної продукції. Аналітики розповіли, коли ціни на неї перестануть зростати.