На 46 гривень: в Україні різко подешевшав один із найпопулярніших продуктів

Читать на русском
Автор
157739
В Україні подорожчав популярний продукт Новина оновлена 30 січня 2024, 05:37
В Україні подорожчав популярний продукт. Фото Pixabay

Стали відомі актуальні ціни у супермаркетах

У січні у великих українських супермаркетах змінилися ціни на деякі популярні продукти, серед яких також виявилось сало. Вартість стала нижчою на домашнє та солоне сало.

За даними сайту Мінфін, ціни на солоне сало падають уже протягом кількох місяців. А з домашнім зовсім інша історія. Цей продукт є нестабільним у ціні протягом багатьох місяців. Вартість підвищується, потім різко падає і навпаки.

Сьогодні середній цінник на солоне сало у великих українських супермаркетах становить 242,84 гривні за кілограм. При цьому у грудні продукт продавали за ціною 251,18. Тобто за цей період сало стало дешевшим на 8,34 грн.

Домашнє сало за останній місяць подешевшало майже на 50 гривень. Нині його вартість – 199,50. У грудні її можна було купити в середньому за 245,44. Тобто різниця в ціні становила 46 гривень.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що в січні в Україні злетіли ціни на один із популярних у покупців овочів. Аналітики пояснюють, що зміна ціни викликала суттєве скорочення пропозиції та попит на продукцію.