Від 15 до 50 тис грн: хто з осіб розраховують на різні допомоги та де відбудеться виплата

Читать на русском
Автор
Гривня
Гривня. Фото Відкриті джерела

Це передбачено лише в одному місті

Жителі, які проживають в Херсоні, мають право на грошові допомоги від організацій та громади. Їм, за певних умов, здійснять адресні виплати, сума яких коливається від 15 до 50 тисяч гривень.

Згідно зі законом "Про правовий режим воєнного стану", на нарахування розраховують 4 категорії осіб. Про це йдеться на офіційному сайті Херсонської міської військової адміністрації.

Хто отримає грошову допомогу в Херсоні

  • Батьки або законні представники малолітніх або неповнолітніх дітей, які отримали травми (поранення, ушкодження, ураження тощо), у період починаючи з 09.03.2023 року, внаслідок воєнних дій, пов'язаних з військовою агресією Російської Федерації проти України в розмірі 30 000 гривень кожному;
  • Особи, що зобов'язалися поховати мешканців населених пунктів Херсонської міської територіальної громади, які загинули/померли внаслідок отриманих травм (поранень, ушкоджень, уражень тощо), починаючи з 03.05.2023 року внаслідок воєнних дій, пов'язаних з військовою агресією Російської Федерації проти України, для організації заходів пов'язаних із їх похованням в розмірі 50 000 тисяч гривень кожному;
  • Мешканці (цивільним особам) (поранення, ушкодження, ураження тощо), у період починаючи з 09.03.2023 року, внаслідок воєнних дій, пов'язаних з військовою агресією Російської Федерації проти України в розмірі 20 000 гривень кожному.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, хто з осіб на Харківщині розраховуватиме на виплату в розмірі 10 800. Реєстрація проходитиме лише 3 дні.