В Україні зростають ціни на один борщовий овоч: чому та скільки ще триватиме здорожчання

Читать на русском
Автор
Овочі
Овочі. Фото agronews.ua

Максимальний цінник на нього складає 25 гривень

Відпускні ціни на цибулю на українському ринку продовжують рости. Це пов'язано зі швидким скороченням запасів цього овочу у місцевих господарствах та підвищенням попиту з боку населення.

Згідно з даними проєкту EastFruit, вартість цибулі з моменту прибирання і до середини квітня поточного року трималась на високому рівні. Фермерам вдається підвищувати ціни на овоч, якщо вони мають якісну торішню продукцію.

На початку тижня цибуля в українських господарствах подорожчала в середньому на 17% і вона наразі коштує 17-25 гривень.

Аналітики пояснюють, що причиною здорожчання цибулі є стрімке скорочення пропозиції у місцевих господарствах, але попит все ще тримається високим.

"Варто зазначити, що навіть з урахуванням підвищення ціни на цибулю в Україні на сьогоднішній день пропонується до продажу в середньому на 54% дешевше, ніж рік тому", — пояснили фахівці.

Більшість гравців прогнозують, що здорожчання протримається і надалі.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що вартість помідорів в Україні впала на 40 гривень.