Нацбанк контролюватиме курс долара: чого очікувати після переговорів із МВФ

Читать на русском
Автор
858
Банкнота
Банкнота. Фото 24 канал

Голова Нацбанку дав пояснення

Національний банк України слідкуватиме за курсом долара на ринку та намагатиметься рухатись у напрямку гнучкості показників. Сильного здорожчання або здешевшання валюти очікувати не варто.

Обмінний курс матиме роль поглинача шоків з боку населення та допомагатиме економіці адаптуватись до будь-яких змін. Про це завив голова НБУ Андрій Пишний на сторінці у Facebook.

Він пояснює, що політика Нацбанку разом із режимом керованої гнучкості в подальшому вплине на показники й надмірних коливань не буде. Крім того, він надалі запобігатиме втраті контролю над інфляцією та курсом.

"Також рухаємося в напрямі валютної лібералізації відповідно до Стратегії пом’якшення валютних обмежень, переходу до більшої гнучкості обмінного курсу та повернення до інфляційного таргетування", — резюмував голова Нацбанку.

Курс долара в Україні станом на 12 вересня

За даними порталу "Мінфін", у четвер, 12 вересня, середній курс долара в українських банках становить 41,05 грн (купівля) та 41,50 (продаж). Готівковий курс — 41,40 (купівля) та 41,47 (продаж). Водночас офіційний курс Національного банку України становить 41,1855 грн.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, чи прогнозується в Україні курс долара по 50 гривень.