"Зараз настав божевільний час": в УЄФА бояться виходу України на Євро-2024

Читать на русском
Автор
Чеферін боїться за безпеку Новина оновлена 24 січня 2024, 12:19
Чеферін боїться за безпеку. Фото росЗМІ

Поки що Україна ще не отримала права зіграти на турнірі

В УЄФА зробили нову дивну заяву щодо участі України у чемпіонаті Європи 2024 року. Цього разу ймовірний вихід нашої команди прокоментував президент УЄФА Олександр Чеферін.

За його словами, участь Ізраїлю чи України на такому великому турнірі може створити нові проблеми щодо організації безпеки. Свою думку він висловив у коментарі The Telegraph.

Як відомо, наразі Ізраїль веде війну проти бойовиків із угрупування ХАМАС, водночас Україна захищає свої землі від вторгнення російського окупанта.

"Зараз настали божевільні часи, де геополітично можна сказати, що світ збожеволів. У такій ситуації головним на турнірі буде безпека.

Моє побоювання стосується не лише стадіонів. Вони, я певен, будуть захищені нормально. Але фани збиратимуться у містах. Однак нумо залишатись оптимістами. Все ще впевнений, що все буде гаразд», – сказав Чеферін.

Наразі Україна ще не отримала прямої путівки на турнір. У півфіналі кваліфікації наші футболісти зіграють проти Боснії та Герцеговини. У разі перемоги їх чекає зустріч із переможцем пари Ізраїль — Ісландія.

Раніше Телеграф писав про те, що Чеферін хоче внести поправки до Статуту організації.