Тарифи на світло зростуть? В уряді прокоментували гучну інформацію

Читать на русском
Автор
Тарифи на світло зростуть? В уряді прокоментували гучну інформацію

Тариф на електроенергію хочуть наблизити до ринкової ціни

Рішення про підвищення тарифу на електроенергію для населення ще не прийняте. Відповідний проєкт наразі навіть не розглядається.

Про це в ефірі єдиного марафону новин розповів міністр енергетики Герман Галущенко. Він також прокоментував інформацію про можливе підняття тарифу до 6 гривень за кіловат.

"По-перше, 6 грн за кіловат точно не буде. Це просто якийсь вкид. Він нічим не обґрунтований. Але справді до кінця опалювального сезону тариф не зміниться, тому що є постанова, яка діє до 1 травня", – наголосив він.

За його словами, лише у квітні уряд буде дивитися на ситуацію. Водночас міністр підкреслив, що наразі немає ні конкретних проєктів, ні відповідних розрахунків.

"НКРЕКП також не рухається в цьому напрямку. Відповідно, на сьогодні на столі жодних проєктів рішень немає. Тобто дати підвищення точно нема", – підкреслив Галущенко.

Нагадаємо, 30 січня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що цієї зими Кабінет міністрів України не планує підвищувати тариф на електроенергію для населення. Його буде збережено на рівні 2,64 грн за кВт⋅год.

Така заява прем'єра прозвучала після виходу інтерв'ю народного депутата, члена парламентського Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Сергія Нагорняка "Телеграфу", яке широко розійшлось у ЗМІ. У ньому парламентар, зокрема, зазначив, що тариф на електроенергію для населення в Україні може бути підвищено вдвічі. Він може скласти трохи менше ніж 6 гривень.