У Києві на одній зі станцій метро впала частина стелі (фотофакт)

Читать на русском
Автор
2355
Станція метро "Майдан Незалежності"
Станція метро "Майдан Незалежності". Фото https://uatv.ua

На щастя, ніхто з людей не постраждав

Не встигли кияни відійти від новини про підозрілу тріщину на станції метро "Святошин", як виявилося, що ще одна станція може перебувати в аварійному стані. Так, у переході біля станції метро "Майдан Незалежності" обвалилася частина стелі.

На підлогу впали шматки облицювального матеріалу, що не на жарт злякало перехожих. Про це повідомили у Телеграм-каналі "Труха Київ".

Відомо, що у переході станції "Майдан Незалежності" обвалилася частина стелі. На пішохідну зону впав верхній шар і штукатурка. На щастя, ніхто із перехожих під час події не постраждав.

"Відлетіло прямо перед носом. Все інше також – ледь тримається. Добре, що нікому на голову не звалилося", — написав в соцмережі оцевидець.

Судячи з опублікованих кадрів, стеля тут справді перебуває в аварійному стані: вона вся в тріщинах і вибоїнах.

Сподіватимемося, що фахівці столичного метрополітену в найкоротші терміни приведуть стелю до ладу та ліквідують наслідки обвалу.

Фото з місця обвалення стелі

Для довідки: " Майдан Незалежності " — 15-та станція Київського метрополітену. Розташована вона у Печерському районі, на Оболонсько-Теремківській лінії, між станціями "Поштова площа" та "Площа Українських Героїв". Відкрита була 17 грудня 1976 року.

Сама станція розташувалася під однойменною центральною площею міста. За своєю конструкцією — це колонна станція глибокого закладання (глибина її приблизно 75 метрів). Вона стала першою такого типу станцією метро у столиці України.

Частина стелі обрушилася на станції Майдан Незалежності

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що шість станцій метро на "синій гілці" в українській столиці виявилися закритими через підтоплення, і тому у місті утворився справжній транспортний колапс.

Після цього метрополітен запустив човниковий рух поїздів у напрямку "Теремків" і назад, а поліція прийшла до КП "Київський метрополітен" та КМДА з обшуками у рамках розслідування обставин аварії у шахті метро.

Вже потім з’явилася інформація про те, що "синю" гілку метро найімовірніше відкриють через кілька років, оскільки перегінний тунель між "Деміївською" та "Либідською" став повністю непридатним для руху вагонів. На цій ділянці будуватимуть новий тунель, і ці роботи можуть розтягнутися на роки.