Киян попереджають про шахраїв, які діють під виглядом газовиків

Читать на русском
Автор
Ілюстрація
Ілюстрація. Фото "Київгаз"

Важлива інформація для мешканців столиці

У компанії "Київгаз" попередили киян про підозрілих людей, які представляються "газівниками" і нібито проводять перевірку газового обладнання на предмет можливого витоку. Шахраї просять розрахуватися з ними на місці готівкою і потім зникають.

Слід пам'ятати, що без попередження з "Київгазу" до вас може завітати лише контролер або працівник аварійної служби. Усі інші підозрілі особи є потенційними аферистами, які хочуть нажитися на довірливих громадянах. Про це ще раз нагадали в прес-службі компанії.

Так, у столичних Telegram-каналах днями з'явилася інформація про те, що в одному з районів Києва помітили підозрілих "газівників", які проводять "планову перевірку витоку газового обладнання". Вони просять на місці заплатити гроші за роботи, які надалі не здійснюють.

Киян просять бути обачними та завжди пам'ятати про те, що співробітники компанії завжди одягнені у фірмовий одяг із написом "Київгаз". При собі вони мають завірені печаткою посвідчення, в яких вказана їхня посада та ПІБ.

"Фахівці "Київгазу" не ходять "по квартирах" із пропозицією надати послугу, не пропонують купити в них або встановити якісь газові прилади", — також зазначили у пресслужбі компанії.

Окрім цього мешканцям столиці нагадали, що з "Київгазу" без попередження може завітати лише контролер або працівник аварійної служби. Про всі ж планові роботи в компанії попереджають абонентів заздалегідь.

"Про заплановані заходи мешканці можуть дізнатися з оголошень на під'їзді. Детальна інформація про ТО ВБСГ багатоквартирних будинків із графіками робіт також розміщена на сайті компанії", — наголосили в компанії.

Для ремонту газового обладнання фахівцями "Київгазу" потрібно залишити заявку на сайті або зателефонувати до контакт-центру за такими номерами телефонів: (097) 495-11-04 та (044) 495-04-04-04-04.

Для довідки: АТ "Київгаз" — акціонерне товариство, діяльність якого полягає у розподілі газу у місті Києві. Компанія розподіляє природний газ близько 760 тис. домогосподарств та майже 1,5 тис. бюджетним установам, релігійним організаціям, приватним, теплокомунальним та побутово-комунальним підприємствам.

В рамках своєї основної діяльності "Київгаз" здійснює проектування, будівництво та ремонт підземних та наземних газопроводів, обслуговує котельні, встановлює внутрішньобудинкове газове обладнання, лічильники тощо.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що платіжки за воду у Києві можуть злетіти до небес. Так, мешканцям столиці слід готуватися до можливого подорожчання низки комунальних послуг.