В "Укренерго" розповіли про нову схему шахраїв

Читать на русском
Автор
Компанія більше не обмінює лампочки
Компанія більше не обмінює лампочки. Фото elettronicanews.it

Свої контактні дані не можна вводити на неперевірених ресурсах

В Україні шахраї знову надсилають повідомлення від відомих компаній. Нещодавно було масове розсилання нібито від "Укренерго", у СМС пропонували заповнити заявку на обмін лампочок та отримати винагороду у 100 грн за кожну.

Бажаючі повинні перейти за посиланням у повідомленні та заповнити контактні дані. Але компанія не проводить зараз обмінів і тим більше не обіцяє за це гроші, про що "Укренерго" попереджає у Телеграмі.

Що відомо про хворобу Х: основні дані

"Обережно! Шахраї знову використовують назву нашої компанії у своїх цілях. Наголошуємо ― "Укренерго" не обмінює жодних лампочок, тим більше не видає за них винагороду", ― йдеться у повідомленні.

Компанія закликає не переходити за такими посиланнями. Не варто заповнювати заявки чи іншим чином передавати власні дані. Зловмисники можуть використовувати ваші персональні дані у своїх цілях. У тому числі й для розкрадання грошей із банківських карток.

В "Укренерго" попросили користувачів скаржитися на такі фейкові повідомлення. Там попереджають, що поширювати їх не варто в жодному разі.

Раніше "Телеграф" писав про шахрайську схему: зловмисники відправляли повідомлення від імені поштового сервісу. У СМС була інформація про посилку. Щоб дізнатися подробиці про неї, потрібно було перейти за прикріпленим посиланням. Але насправді користувачі потрапляли на фішинговий ресурс.

Також раніше "Телеграф" інформував про нову схему шахрайства у месенджерах. Одна із жертв зловмисників втратила 250 тисяч гривень.