Прощальний заїзд: центром Києва проїде легендарний лондонський автобус-кав'ярня

Читать на русском
Автор
Кав’ярня LennyBus
Кав’ярня LennyBus. Фото Соцмережі

Культова кав’ярня назавжди залишає вулицю Городецького

У неділю, 11 лютого, центром столиці здійснить прощальну поїздку червоний лондонський автобус-кав’ярня Lenny Bus, який останні 25 років простояв на вулиці Городецького. Атмосферний заклад, на жаль, припиняє свою роботу, а сам автобус вирушає на безстроковий ремонт.

Усіх бажаючих запрошують прийти попрощатися з Lenny Bus і востаннє сфотографувати його на звичному місці – на вулиці Городецького, 8. Про це повідомляється на офіційній сторінці кав’ярні у соцмережах.

Кав’ярня Lenny Bus, яка з 2018 року розташовувалась у двоповерховому автобусі з Лондона, не працює з 15 січня. За словами власників закладу, столична влада не продовжила з ними договір оренди землі і вони були змушені закритися.

Lenny Bus залишає вулицю Городецького

Дочекавшись відповідної погоди було вирішено зробити своєрідний прощальний заїзд центром Києва та відправити автобус на ремонт. Захід відбудеться у неділю, 11 лютого, об 11.30.

Автобус проїде наступним маршрутом: вулиця Городецького — Європейська площа — Хрещатик — Арена сіті — Майдан Незалежності.

Після цього автобус поїде на ремонт, а власники кав’ярні обіцяють обов’язково відкрити заклад в іншому місці столиці — вони вже підшукують локацію,яка ідеальне підійде для цього.

Усіх бажаючих запрошують подивитися на поїздку червоного лондонського даблдекера вулицями Києва та зробити на його тлі кілька яскравих знімків.

Маршрут прощального заїзду Lenny Bus

Нагадаємо, червоний двоповерховий автобус із Лондона практично 25 років простояв на вулиці архітектора Городецького, 8. З 2018 року тут почала працювати кав’ярня LennyBus, яку відвідували Володимир Зеленський та Борис Джонсон, а також українські зірки шоу-бізнесу. Тут проводили яскраві фотосесії і багато хто спеціально приїжджав до столиці, щоб зробити незвичайні фото на тлі справжнього даблдекера.

На жаль столична влада не продовжила з власниками договір оренди землі і була змушена закритися.

Власники зазначають, що вони планують відремонтувати та пофарбувати автобус, а також обов’язково відкриються для відвідувачів в іншому місці Києва. Цікаво, що всіх передплатників закликають ділитися у коментарях локаціями, де вони хотіли б побачити автобус-кафе в майбутньому.

Зеленський і Джонсон заходили на каву в LennyBus

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що у Києві активісти вирішили змити графіті з будинку, який є пам’яткою архітектури та знаходиться на Андріївському узвозі. Відомо, що активісти відмили стіни історичної будівлі, яка була збудована у 1891 році, а проект споруди створив архітектор Андрій Фердинанд Крауссен.