Шон Пенн та Лів Шрайбер очолять журі українського кінофестивалю де представлять задокументовані злочини росіян

Читать на русском
Автор
Шон Пенн вперше буде судити українські фільми
Шон Пенн вперше буде судити українські фільми. Фото Sota Cinema Group

Оператор "Довбуша" допоможе голлівудським зіркам обирати кращі фільми

В Україні з’явився новий кінофестиваль де журі очолюють голлівудські зірки найвищого рангу — Ukrainian National Film Festival. Це двократний володар "Оскара" Шон Пен та актор з українським корінням, зірка серіалу "Рей Донован" та трилогії Вeca Крейвена "Крик" Лів Шрайбер. Його створено за підтримки Президента України, за ініціативи Держкіно України до десятої річниці вторгнення росії на територію України та до другої річниці повномасштабної війни.

Мета кінофестивалю полягає в популяризації документального кіно, створеного під час російсько-української війни.

Програма кінофестивалю цьогоріч буде зосереджена на стрічках, які документують воєнні злочини росіян, фіксують свідчення про війну через реальні історії українців. Поширення документальних фільмів, створених під час війни, протидії пропаганді російських загарбників на території України та в світі, виступає потужним аргументом для світової аудиторії в адвокації України.

Окрім голлівудських зірок до складу журі увійшло багато інших українських та закордонних діячів кіно серед яких є наш оператор Сергій Михальчук, котрий є володарем премій "Срібний ведмідь" Берлінського кінофестивалю. Одними з найвідоміших його робіт є картини режисера Олеся Саніна "Поводир" та "Довбуш".