Що додати до оцту та соди, щоб розблокувати злив у раковині: дешевий лайфхак, який врятує вашу кухню

Читать на русском
Автор
Простий і ефективний спосіб усунути засмічення
Простий і ефективний спосіб усунути засмічення. Фото Freepik

Як вирішити проблему з засміченням зливу в раковині

Засмічення каналізації – проблема, з якою стикається кожен. На щастя, існує простий спосіб вирішення цієї проблеми за допомогою підручних засобів. Також ми розповідали, як відмити руки від грибів.

Стандартним підручним способом прочищення вважаться комбінація соди та оцту. Однак на Express радять додати ще один інгредієнт, який є в кожному домі.

Чому сода, оцет і сіль – ідеальне поєднання?

Саме ця комбінація активно розщеплює жир, волосся, залишки їжі та інші речовини, які викликають засмічення. На відміну від хімічних засобів, ця суміш нешкідлива для труб і навколишнього середовища. А ще інгредієнти знайдуться на кожній кухні. При взаємодії соди і оцту відбувається хімічна реакція, в результаті якої утворюється вуглекислий газ. Цей газ, проходячи через труби, розбиває засмічення. Сіль додає абразивний ефект, допомагаючи механічно очистити труби, а потім — розчиняється.

Як приготувати засіб для прочищення труб?

Вам знадобиться харчова сода (200 г), білий оцет (500 мл) та сіль (100 г). Висипте харчову соду та сіль в злив. Акуратно влийте оцет. Ви побачите, як почнеться бурхливе шипіння – це нормальна реакція.

Після закінчення часу промийте злив великою кількістю окропу. Для стійких засмічень процедуру можна повторити.

Цей метод ефективний для більшості видів засмічень, але в складних випадках може знадобитися виклик сантехніка. Також ми розповідали, як зробити фарш соковитим.