Буряк звариться швидше та збереже колір: цей лайфхак вас неодмінно виручить

Читать на русском
Автор
Буряк буде смачним та з яскравим кольором
Буряк буде смачним та з яскравим кольором. Фото unian.ua

Зварите коренеплід значно швидше

Буряк є популярним овочем в Україні, адже він корисний, смачний, з нього можна приготувати безліч страв, найпопулярнішою із яких напевно є "Шуба" або вінегрет. Однак суттєвим недоліком цього коренеплоду є те, що він довго вариться та може втрачати колір.

Сьогодні ми хочемо поділитися лайфхаком, завдяки якому ви зможете приготувати буряк всього за 20 хвилин. Про це розповідає "Телеграф".

Як швидко приготувати буряк

Щоб прискорити варіння буряка, потрібно занурити його у вже киплячу воду. Завдяки різкому перепаду температур час приготування помітно зменшиться.

Ще один спосіб — залити гарячі буряки холодною водою. Такий метод дозволить приготувати їх за 20-25 хвилин. Однак, деякі кухарі вважають, що при цьому овоч втрачає частину корисних речовин.

Щоб швидко зварити буряк, налийте воду в велику каструлю так, щоб вона покривала коренеплоди на 8-10 см. Поставте на плиту та увімкніть максимальний вогонь. Готуйте 15 хвилин без зменшення вогню та не накриваючи кришкою.

Після цього злийте воду, а буряки занурте в крижану воду на 5-10 хвилин. Після охолодження овочі готові для салатів і закусок.

Швидко приготувати буряки можна і в духовці, при цьому зберігається вітамін С, що робить цей метод одним із найкорисніших. Кожен буряк потрібно загорнути у фольгу й запікати в духовці, розігрітій до 180 градусів, приблизно 30 хвилин. Час приготування залежить від розміру коренеплодів: великі буряки можуть не пропектися за пів години.

Варто пам'ятати, що при температурі вище 190 градусів вітамін С у буряках повністю руйнується.

Раніше ми писали, як почистити рибу від луски без ножа. Ви впораєтеся за хвилину.