Оберете в магазині стиглий й найсолодший гранат: ось на що звернути увагу

Читать на русском
Автор
Гарний гранат може виявитися кислим
Гарний гранат може виявитися кислим. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Розповідаємо, як вибрати ідеальний гранат

Гранат — це справжній суперфрукт, багатий на вітаміни, антиоксиданти і неповторний смак, який одночасно поєднує солодощі і легку кислинку. Але далеко не кожен гранат, як і мандарин, виявиться соковитим і стиглим, адже на прилавках часто зустрічаються недозрілі, і пересушені плоди. Щоб вибрати гранат, який буде стиглим і солодким, варто звернути увагу на кілька простих ознак.

На що звертати увагу при виборі гранату

Колір та текстура шкірки

Стиглий гранат має рівний насичений колір — від глибокого бордового до темно-червоного. Зелений відтінок часто вказує на недозрілість.

Шкірка має бути матовою, злегка сухуватою, але не надто пересушеною і без блиску. Яскравий глянець та вологі плями можуть свідчити про те, що гранат було оброблено воском або пошкоджено.

У гарного граната шкірка щільна і натягнута, начебто обтягує зерна. Якщо шкірка має складки або зморщені ділянки, це вказує на те, що плід втратив вологу і, швидше за все, буде сухуватим усередині.

Вага плоду

Стиглий гранат завжди важчий, ніж здається на перший погляд. Це вірна ознака того, що всередині плода багато соку, а не порожнеча. Візьміть гранат в руку: якщо він здається досить важким для свого розміру, швидше за все, перед вами стиглий та соковитий екземпляр.

Стан чашолистків ("корони")

Чашолистки граната — це його характерна "корона" на маківці. У стиглого граната вони повинні бути сухими й злегка відкритими. Якщо вони щільні та зелені, це знак того, що плід ще не дозрів.

Звук під час постукування

Невеликий лайфхак: постукайте по гранату пальцем — стиглий плід видасть легкий, дзвінкий звук, а незрілий звучатиме глухо. Такий прийом допомагає визначити, наскільки щільно всередині розташовано зерна і чи є там порожнечі.

Також огляньте шкірку на наявність вм’ятин, тріщин та плям. Пошкоджений гранат може бути схильний до гниття або швидко псуватися. Віддавайте перевагу плодам без явних зовнішніх дефектів, оскільки вони довше зберігатимуться і залишаться смачними та свіжими.

Застосовуючи ці прості поради, ви зможете знайти справді стиглий, солодкий та соковитий гранат.

Раніше "Телеграф" розповідав, як у домашніх умовах зробити сливи стиглими.