Три прості лайфхаки, про які ви не знали: з ними ваші бульйон та холодець будуть прозорими, як сльоза

Читать на русском
Автор
Звідки береться піна в бульйоні
Звідки береться піна в бульйоні. Фото 24 канал

Як прибрати домішки з бульйону

Маленькі трюки, використані під час приготування, здатні значно покращити фінальний смак страв. Ми розповідали, що варто додати замість борошна у деруни. Тепер ділимось порадами для приготування прозорих бульйонів та холодців.

Існує кілька прийомів, які дозволять позбутися накипу та зварити чистий, кришталево прозорий бульйон. Про них розповіли на dailywrap.uk.

Звідки береться мутність бульйону?

Бульйон стає мутним від домішок. Чим менше домішок, тим прозорішим буде бульйон. Накип на бульйоні — це тваринні білки, які при високій температурі згортаються, утворюючи на поверхні бульйону сіро-коричневу піну. Він не впливає ні на смак, ні на харчову цінність супу, але псує його вигляд.

Як зварити прозорий бульйон без накипу?

Існує кілька прийомів, які допоможуть досягти гарного ступеня прозорості. Розповідаємо про них.

Не поспішайте

Завжди починайте готувати бульйон з холодної води. Якщо м’ясо класти в киплячу воду, білок на поверхні швидко згортається, через це бульйон стає каламутним. Також дуже важливо повністю розморозити м’ясо перед тим, як класти його в каструлю. А ще варити бульйон слід на повільному вогні, щоб він ледь булькав.

"Шокування" бульйону

Професійні кухарі "шокують" бульйон холодною водою для його освітлення. У каструлю з киплячим супом слід додати чашку холодної води або лід. Це слід повторити кілька разів.

Одностороннє нагрівання

Просто поставте каструлю так, щоб на конфорці була лише половина дна. Таким чином накип буде збиратися з одного боку, так його буде простіше видалити.

Лайфхак з яйцем

З бульйону для цього способу потрібно вийняти м’ясо та овочі. Додайте у рідину збитий білок. Варіть бульйон до згортання яєчного білка. Коли він згорнеться, відставте каструлю приблизно на 10 хвилин. За цей час яєчний білок вбере в себе піну, а потім залишиться лише процідити бульйон.

Можна використовувати як якийсь один метод, так і їх комбінацію. Також ми розповідали, як карамелізована цибуля може покращити смак ваших страв.