Окраса будь-якої клумби: терміни посадки гладіолусів навесні 2024

Читать на русском
Автор
Виростити красиві гладіолуси можна тільки з якісних цибулин
Виростити красиві гладіолуси можна тільки з якісних цибулин. Фото Pinterest

Гладіолуси — одні з найкрасивіших квітів та окраса будь-якої клумби

Незабаром настане весна, а значить, саме час планувати посадки овочів і квітів на майбутній городній сезон. "Телеграф" вже розповідав, що треба зробити з ґрунтом перед висадкою розсади, а сьогодні ділиться, коли садити гладіолуси цієї весни.

Неймовірно красиві квіти гладіолусів прикрашають будь-який сад та клумбу своїм пишним цвітінням, пише vikna.tv. Однак, їх потрібно правильно посадити, а перед тим дуже серйозно поставитися до вибору цибулин, щоб квіти не пропали.

Коли садити гладіолуси навесні

Найкраще відвести на посадку гладіолусів другу половину весни, коли на вулиці потеплішає, а ґрунт прогріється вище 10 °C. Тоді ви точно будете впевнені, що цибулини у землі не замерзнуть. Оптимальний час — із середини квітня до кінця травня, однак, слід враховувати температуру на вулиці.

Які цибулини вибрати для посадки

Дуже важливо у вирощуванні гладіолусів — вибрати хороші якісні цибулини. Вони повинні бути пружними, блискучими з центральними пагонами і без дефектів. Прикореневі горбки мають бути світлі, а не коричневі чи чорні.

Грунт під гладіолуси

Найкраще робити сівозміну і висаджувати гладіолуси не в тому місці, де вони росли минулого сезону. Найкраще, якщо ґрунт буде піщано-глиняним, а місце сонячне і без протягів. Перед посадкою потрібно очистити цибулини гладіолусів від зайвого лушпиння.

Раніше "Телеграф" розповідав, коли розкривати троянди після зими. Не пропустіть важливих моментів.