Люди мають усвідомити: у НАТО закликали населення Заходу готуватися до війни з РФ

Читать на русском
Автор
Протистояння НАТО та РФ
Протистояння НАТО та РФ. Фото telegraf.com.ua

Військовий конфлікт може статися вже у лютому цього року

Громадянське населення країн Заходу має готуватися до "тотальної війни" з Росією. Збройні сили Альянсу вже готові до конфлікту.

Таку заяву зробив голова військового комітету НАТО Роб Бауер. Подробиці пише Sky News.

Представник Альянсу зазначив, що громадяни західних країн також мають бути готові до цього. Оскільки ймовірний конфлікт вимагатиме істотних змін у їхньому житті.

"Ми повинні усвідомити, що те, що ми живемо у мирі — це не факт. І тому ми (сили НАТО — ред.) готуємося до конфлікту з Росією. Але дискусії набагато ширші. Це також промислова база, а також люди, які мають розуміти, що вони відіграють певну роль», — сказав Бауер.

Чиновник НАТО також додав, що Швеція вчинила правильно, закликавши на початку січня своє населення готуватись до війни.

Видання зазначає, що попередження чиновника зроблено перед початком найбільших навчань НАТО з часів холодної війни. Сили Альянсу потренуються відбивати вторгнення російських військ.

Що відомо про підготовку НАТО до можливих ескалацій

Раніше німецьке видання Bild написало, що Бундесвер готується до гібридної російської атаки на східний фланг НАТО. Військовий конфлікт може статися вже у лютому цього року.

У свою чергу, керівник Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер заявив, що Альянсу потрібна трансформація. Він додав, що Захід має підготуватися до того, що ескалація може статися будь-коли. Таке зауваження пролунало на тлі затримки чи обмеження військової допомоги Україні від США та ЄС.

Вже 18 січня Bild писало, що НАТО збирається провести у лютому масштабні навчання за участю близько 90 тисяч військовослужбовців. Сценарієм навчань є напад РФ на територію Альянсу.

Раніше "Телеграф" повідомив, що в Росії почали прямо загрожувати НАТО. Назвали країну, яка "постраждає першу".