У ХАМАСу є лише декілька тижнів: Ізраїль висунув нову вимогу для припинення боїв

Читать на русском
Автор
1189
Військові ЦАХАЛу
Військові ЦАХАЛу. Фото Соцмережі

Заява Генштабу ЦАХАЛу є найчіткішим строком

Ізраїльські сили розширять військові операції в Рафаху, якщо заручники, утримувані ХАМАС, не будуть повернуті до початку Рамадану. Таку заяву зробив у неділю, 18 лютого, начальник Генштабу ЦАХАЛу Бенні Ганц.

Про це пише CNN. Зазначається, що священний місяць для мусульман розпочнеться 10 або 11 березня, а слова Ганца є найчіткішим строком для ізраїльських військових дій у південному місті Гази.

"Світ повинен знати, і лідери ХАМАСу повинні знати — якщо до Рамадану наші заручники не будуть вдома — бої продовжаться в районі Рафаха. Ми будемо робити це скоординовано, сприяючи евакуації цивільних осіб у діалозі з нашими американськими та єгипетськими партнерами, щоб мінімізувати жертви серед цивільного населення", — сказав начальник Генштабу на зустрічі американських єврейських організацій в Єрусалимі.

Місто Рафах на мапі

Ізраїль планує розширити свої наземні операції в Рафаху в рамках своєї мети знищити ХАМАС після терактів 7 жовтня. Але зростає занепокоєння, що приблизно 1,5 мільйона палестинців, які там переховуються, не матимуть куди подітись.

"Тим, хто каже, що ціна занадто висока, я кажу це дуже чітко: у ХАМАСу є вибір — вони можуть здатися, звільнити заручників, і громадяни Гази зможуть відсвяткувати священне свято Рамадан", — сказав Ганц.

Раніше "Телеграф" писав, що син посла Ізраїлю в Україні Еяль Бродський отримав поранення під час виконання бойового завдання на півдні сектора Газа. 21-річний боєць спецпідрозділу "Маглан" був поранений під час бою в місті Хан-Юніс, на півдні сектора Газа.