"Треба блокувати": Орбан виступив із цинічною пропозицією по Україні

Читать на русском
Автор
7690
Орбан знову ставить палиці в колеса Україні
Орбан знову ставить палиці в колеса Україні. Фото Главком

Глава угорського уряду вважає, що правила треба міняти

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан закликав припинити допуск української агропродукції до європейського ринку. За його словами, ввезення товарів із України не відповідає правилам Євросоюзу.

Про це пише Magyar Nemzet із посиланням на ролик правлячої угорської партії "Фідес", розміщеному у Facebook. У ньому цитують Орбана.

Прем’єр-міністр Угорщини заявив, що Брюссель не прислухається до фермерів із Європи. Виробництво для ЄС дорожчає, напруга зростає, тож правила мають бути змінені.

"Проблема європейських фермерів полягає в тому, що Брюссель приймає правила, які роблять виробництво для них дедалі дорожчим, але при цьому ЄС дозволяє ввозити до Європи сільськогосподарську продукцію з країн, де такі ж правила не діють. Це означає, що українська сільгосппродукція не має бути допущена на європейський ринок", – сказав Орбан.

За його словами, фермери відчувають, що відстань між ними та тими, хто приймає рішення у Брюсселі, як небо та земля.

"Це неможливо. Правила мають бути змінені", – заявив угорський прем’єр.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що Угорщина продовжує ставити палиці в колеса всієї Європи. У четвер, 15 лютого, вона єдина заблокувала ювілейний пакет санкцій проти РФ, який приурочений до другої річниці російського повномасштабного вторгнення.