Роберто Каваллі помер у віці 83 років: його фото з молодості та яка у нього залишилася красуня-дружина

Читать на русском
Автор
4884
Роберто Каваллі Новина оновлена 12 квітня 2024, 23:04
Роберто Каваллі. Фото Колаж

Причина смерті модельєра невідома

Помер популярний італійський дизайнер одягу та модельєр Роберто Каваллі. Він пішов із життя у віці 83-х років.

Про це повідомили у його лейблі Roberto Cavalli. У відомого модельєра залишилася молода дружина та шестеро дітей. Причини смерті Роберто Каваллі не повідомляються, але у ЗМІ зазначають, що дизайнер серйозно хворів останнім часом.

"Дорогий Роберто, можливо, тебе більше не буде з нами фізично, але я знаю, що завжди відчуватиму твій дух зі мною. Це найбільша честь у моїй кар’єрі працювати під вашою спадщиною і створювати бренд, який ви заснували, з таким баченням і стилем. Спочивай з миром, тебе не вистачатиме і тебе люблять так багато, що твоє ім’я триватиме, маяк натхнення для інших, а особливо для мене", — каже Фаусто Пулісі, творчий директор Роберто Каваллі з жовтня 2020 року.

Роберто Коваллі народився 15 листопада 1940 року у Флоренції. Батько Джорджо Каваллі загинув 4 липня 1944 року під час масового вбивства в Каврильї, а мати Марчелла Россі з двома дітьми в розпал війни абияк зуміла перебратися до свого батька Джузеппе Россі. У молодості Каваллі захоплювався рок-н-ролом, але зрозумів, що грати в групі він не має таланту, тому зайнявся організацією вечірок і дискотек для студентів.

Навчався в Училищі мистецтв у Флоренції, де тоді навчалася його сестра Лієтта. Записався на курс з оформлення інтер’єрів зі спеціалізацією з тканин для меблів, він почав вивчати техніку ткацтва на ручному верстаті та різні види друку на тканині. Це захоплювало його.

Роберто Каваллі у молодості

Свою першу колекцію одягу італійський модельєр презентував у віці 30 років у Парижі. Перший показ мод Роберто Каваллі відбувся у 1972 році у знаменитому флорентійському особняку Палаццо Пітті. Цього ж року Каваллі відкрив свій перший модний бутік у Сен-Тропі (Франція).

З приходом популярності бутіки Роберто Каваллі відкрилися в усьому світі: в Україні, Франції, США, Лівані, Індії, ОАЕ, Британії, Мексиці та інших країнах.

Роберто Каваллі на показі мод

Щодо його особистого життя, то був тричі одружений. Перша дружина Сільванелла Джанноні народила йому дочку Крістіану та сина Томмазо. У 1977 році на конкурсі краси "Міс Всесвіт 1977" зауважив Єву Дюрінгер, з якою розписався у 1980 році. У їхньому шлюбі народилося троє дітей: дочка Ракеле (1983) та сини Данієле (1986) та Роберт (1993). У 2010 році пара оформила розлучення.

Роберто Каваллі та Єва Дюрінгер у молодості
Роберто та Єва
Син від другого шлюбу

Третьою дружиною стала шведська модель Сандра Нільсон (38 років), з якою близькі стосунки розпочалися у 2014 році. Попри різницю в 45 років, вона ц 2023 народила Каваллі сина, якого назвали на честь батька модельєра Джорджіо.

Сандра Нільсон та Роберто Каваллі
Сандра Нільсон

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що померла найстаріша людина на планеті. Хуан Вінсенте Перес Мора не дожив до дня народження два місяці.