А коли з Путіним так? Авторитетний ізраїльський рабин пояснив, як Бог стратив Раїсі

Читати російською
Автор
Новина оновлена 22 травня 2024, 13:47

На нього обрушилося відразу чотири способи страти

Президента Ірану Ібрагіма Раїсі, який загинув, покарав Бог. Причому зробив це, використовуючи чотири види страти.

Таку думку висловив один з провідних сефадських законовчитель рабина Бен-Ціон Муцафі.

"Слід вихваляти Творця за те, що обрушив на ватажка ворогів чотири способи смертної карипобиття камінням, спалення, страта мечем і удушення. Все це сталося рівно через 30 днів після ночі, коли Іран направив сотні ракет на Святу Землю", — пояснив Муцафі.

Зауважимо, що в юдаїзмі дуже розвинене уявлення про те, що Бог може карати грішників. Існує навіть спеціальна процедура прокляття, звана пульса де нура. Нещодавно таким прокляттям за злочини в Україні пригрозили президенту РФ Володимиру Путіну.

Відзначимо також "Телеграф" зібрав повідомлення про нібито смерть чи хворобу Путіна, які виходили після початку повномасштабного вторгнення, і поговорив із соціологом Ігорем Ейдманом про те, чим такі чутки корисні російській владі. Читайте докладніше у матеріалі "Путін помер"? Чи закінчиться війна після смерті кремлівського диктатора".

Нагадаємо, що ввечері 13 квітня Іран здійснив атаку на Ізраїль. Ізраїльськими містами було випущено сотні дронів і ракет, але за твердженнями місцевої влади вдалося збити 99% всіх об’єктів. Відбивати атаку Ізраїлю допомагали військові з кількох країн, а саме Британії, США, Йорданії та Франції.