В Ірані назвали офіційну причину катастрофи, у якій загинув президент Раїсі

Читать на русском
Автор
3994
Вертоліт впав через технічні проблеми Новина оновлена 20 травня 2024, 18:41
Вертоліт впав через технічні проблеми. Фото Колаж "Телеграфу"

Про це попереджали раніше

Стала відома офіційна причина аварії вертольота, на борту якого був президент Ірану Ібрагім Раїсі, загибель якого підтвердили 20 травня. Авіатроща сталась через технічну несправність.

На борту вертольота знаходилися президент, міністр іноземних справ країни й ще декілька людей. Про це пише іранське інформаційне агентство IRNA.

"Раїсі загинув у неділю (19 травня 2024 року) внаслідок аварії вертольота, що стався через технічну несправність при поверненні з Ходи", ― йдеться у повідомленні.

Вертоліт, на якому перебував президент Ірану, не призначений для польотів в складних погодних умовах. Йдеться про гелікоптер Bell 212, який випустили ще у 1990-х роках. Варто зазначити, що Іран знаходиться під санкціями, тому виникають запитання стосовно технічної справності.

Нагадаємо, увечері 19 травня вертоліт, на борту якого знаходились президент Ібрахім Раїсі, голова МЗС Ірану Хоссейн Амірабдоллахян та аятола Мохаммад Алі Аль-е-Хашем, перестав подавати сигнал у горах. Розпочалась пошукова операція. Туреччина допомагала Ірану, відправивши свої безпілотники.

До пошукової операції залучили 73 рятувальні групи. Під час її проведення з’явились перші повідомлення про те, що в авіатрощі ніхто не вижив. Пізніше загибель президента Ірану офіційно підтвердили. У країні оголосили траур.

Раніше "Телеграф" писав, чим відомий Ібрагім Раїсі та чому його називали "тегеранським м’ясником". У союзника Путіна недобра слава в рідній країні

Також вам може бути цікаво, що зміниться після смерті Раїсі. Актуальне питання стосується передачі "шахедів" Росії, якими РФ щоночі тероризує Україну.