Тривалість життя людей скоротиться: кліматолог зробив похмурий прогноз

Читать на русском
Автор
1771
Людство в небезпеці через наслідки глобального потепління
Людство в небезпеці через наслідки глобального потепління. Фото Freepik

У світі стає більше хвороб та природних катаклізмів

Через глобальне потепління не тільки кардинально зміняться погодні умови на Землі. Вчені прогнозують, що тривалість життя людей скоротиться, особливо це торкнеться жінок.

Про це повідомляє Daily Mail із посиланням на дослідження Університету науки та технологій Шахджалала Бангладеш. За прогнозами кліматологів погода сильно впливає на стан організму людини.

Доктор Аміт Рой у період з 1940 по 2020 рік досліджував температуру, кількість опадів та тривалість життя людей у 191 країні світу. Також він розробив спеціальний індекс, щоб оцінювати серйозність наслідків зміни клімату.

Вчений оцінив вплив тривалість життя як прямих, і непрямих ефектів клімату. До першого пункту відносяться повені, пожежі, теплові хвилі та посухи, а до другого – респіраторні захворювання та психічні розлади.

Автор дослідження виявив, що якщо температура підвищиться на два градуси за Фаренгейтом, середня тривалість життя скоротиться на 6 місяців. Але жінок наслідки глобального потепління торкнуться сильніших. Через особливості їх організмів тривалість життя скоротиться на 10 місяців.

Також кліматолог додав, що зміни погодних умов на планеті є причиною голоду, хвороб, психічного здоров’я та передчасної смертності. Як наслідок цих сукупних факторів скорочується тривалість життя людей.

Водночас Рой зазначив, що середня тривалість життя у світі значно збільшилася в період з 1960 до 2020 року з 55 років до 72 років. Чоловіки стали жити з 48 до 70 років, а жінки — з 52 до 74 років. За прогнозами кліматолога, до 2100 клімат зміниться на 50% території Землі.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що глобальне потепління закінчилося. В ООН стривожені та кажуть, що це дуже погано.