Заморожені гроші РФ у Європі працюватимуть на Україну: у ЄС досягли угоди

Читать на русском
Автор
739
Заморожені гроші РФ у Європі працюватимуть на Україну: у ЄС досягли угоди

У ЄС знайшли, звідки взяти гроші для відновлення України

Постійні представники країн Європейського союзу схвалили попередню угоду щодо використання заморожених активів для відновлення України.

Як йдеться у повідомленні представництва Бельгії при ЄС у соцмережі X, поки що йдеться не про самі активи, а доходи від повторного розміщення цих коштів у європейських банках.

"Посли ЄС щойно дійшли згоди на пропозицію про використання непередбачених прибутків, пов’язаних із замороженими активами, для підтримки відновлення України", — йдеться у повідомленні.

Інших деталей там не розкривали, проте кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Джозвяк повідомив, що схвалено перший крок на шляху до використання цих коштів.

За його словами, йдеться про створення спеціального банківського рахунку, куди надходитимуть усі відсотки від заморозки російських активів.

"Тепер справа за погодженням наступного кроку: фактичного відправлення грошей в Україну", – додав він.

Як повідомлялося раніше, Бельгія напередодні стала першою країною, яка погодилася передати відсотки від заморожених російських коштів Україні. Йдеться про 611 мільйонів євро, всього ж обсяги заморожених активів там оцінюються у 180 мільярдів євро.