"Щось вибухає": у Росії потужна пожежа на важливому виробництві (фото та відео)

Читать на русском
Автор
1915
У небо здіймається стовп диму
У небо здіймається стовп диму. Фото Колаж

Про причини займання не повідомляється

У Росії жодного дня не минає без потужної пожежі. Тільки ввечері в середу в Туапсе (Краснодарський край) горіла нафтобаза, а вже з ранку 24 січня під Красноярськом палає виробничий цех.

Інцидент стався в селі Єлове (Красноярський край), пожежа спалахнула в цеху з виробництва аерочовнів, її локалізували. Вогонь охопив 1725 квадратних метрів, повідомили в МНС Росії. За даними відомства, постраждалих немає, причини займання не повідомляється. Самостійно з будівлі вийшли 40 людей. На місці працюють 27 спеціалістів та 8 одиниць техніки.

Єлове на карті

Однак у коментарях росіяни висувають можливу версію причин пожежі – підозрюють атаку безпілотника. На відео чути звуки вибухів на підприємстві, що горить: "Щось, ага, вибухає", — коментує той, хто знімає.

"Мабуть ці човни на СВО (так росіяни називають війну, яку вони ведуть проти України, — ред.) брали участь, раз їх дроном шандарахнули", — пишуть вони в коментарях.

Для довідки: Аерочовен — плоскодонне водне судно з твердим або надувним корпусом, яке рухається гвинтом літакового типу, який приводить в рух авіаційний або автомобільний двигун. За рахунок своєї унікальної конструкції (відсутність занурювальних елементів у воду) аерочовни є універсальним транспортом, який може пересуватися як по звичайних річках, озерах, прибережній морській зоні, так і по мілководдях, заболочених областях, гірських протоках, льоду, снігу, мілинах. Аерочовни з піддувом днища можуть пересуватися суходолом.

У грудні 2023 року росЗМІ писали, що російські окупанти на Херсонському напрямку почали використовувати "водний позашляховик" — аерочовен Alligator. Представник компанії — виробника човнів Alligator В’ячеслав Кочеєв тоді заявив, що аерочовен здатний переміщатися у важкодоступних місцях, на мілководді, у міжсезоння, "скрізь, куди неможливо дістатися ні на якій іншій техніці".

Як повідомляв "Телеграф", 24 січня сталася масштабна пожежа у Челябінській області Росії. Там потужно горіла меблева фабрика.