Від коміка до президента країни, що воює: Зеленському — 46 (цікаві факти та фото)

Читать на русском
Автор
2016
Володимир Зеленський, січень 2024 року
Володимир Зеленський, січень 2024 року. Фото фото ОП

Історія життя нинішнього президента України – готовий сценарій для фільму

Президент України Володимир Зеленський, на чиї плечі лягла важка ноша стояти на чолі країни під час повномасштабної війни з російськими окупантами, 25 січня відзначає своє 46-річчя. Він різко змінив своє життя у 2019 році, змінивши сцену на крісло президента.

"Телеграф" зібрав фото та цікаві факти з життя Володимира Зеленського. Події його життя вистачить не на одне життя — комік, актор, і нарешті — наймолодший президент України.

Майбутній президент народився 1978 року в Кривому Розі. Він ріс у бабусиній квартирі в одному з віддалених районів і ходив там до дитячого садка. Він був талановитою та активною дитиною: займався музикою, важкою атлетикою, танцями і навіть збирав марки. З дитинства Зеленський був душею компанії та любив бути у центрі уваги.

Маленький Вова з мамою Риммою
Він був товариським та компанейським
Артистизм виявлявся з ранніх років

Чотири роки дитинства він провів у місті Ерденет у Монголії. Його мати працювала там інженером, а батько-вчений був залучений до будівництва гірничозбагачувального комбінату.

Перший клас Зеленський закінчив у Монголії, а потім разом із сім’єю повернувся до рідного Кривого Рогу. Вчився майбутній президент добре, хоч і хуліганив і іноді тікав з уроків.

Школу Володимир закінчив із двома четвірками та поїхав здобувати юридичну освіту у Київському національному економічному університеті. У 17 років його помітила команда "Клубу веселих та кмітливих", тоді й почалася історія "Кварталу 95".

Молодий Володимир був дуже стильним, 1996 рік
Початок шляху у КВК
Сцена стала для майбутнього президента повсякденністю

З 2003 року Зеленський активно з’являється на телебаченні. Його команда КВК переросла у повноцінну студію і за два роки створила шоу "Вечірній квартал". Майбутній президент там був не лише провідним актором, а й сценаристом та ідеологом.

Зеленський знімався в кіно — "Кохання у великому місті", 2008 р, 3D-комедії "Ржевський проти Наполеона", 2010 р, серіал "Слуга народу", 2016 р та в інших стрічках.

Слуга народу
Ржевський проти Наполеона

у 2003 році Зеленський одружився з Оленою Кияшко, хоча познайомилися вони ще в шкільні роки — майбутнє подружжя навчалося в паралельних класах. До весілля вони зустрічалися вісім років. Після весілля у пари народилася дочка Олександра (2004) та син Кирило (2013).

З дружиною та донькою Олександрою, 2005 рік

"Я знала, де збирається велика кількість людей та звучить сміх, обов’язково є Зеленський, це знала вся гімназія", — згадувала Олена Зеленська.

Президент і перша леді, кінець грудня 2023 року

у 2019 році Зеленський вирішує кардинально змінити своє життя і йде в політику. Він балотується у президенти та у другому турі виборів перемагає п’ятого президента Петра Порошенка з результатом понад 73% голосів виборців. Він склав присягу 20 травня 2019 року, а вже наступного дня розпустив Верховну Раду 8-го скликання.

Присяга президента

"Хто я? Я – президент України. Я навчався на юридичному факультеті. Отже, практикувався в суді. Потім став артистом, продюсером, бізнесменом. А потім став президентом – президентом нашої прекрасної держави. І кожен із цих етапів був нібито різним життям. Але насправді, це одне життя", — так говорив про себе Зеленський.

Після повномасштабного російського вторгнення глава держави кардинально змінився і дуже змужнів. На першому фото — його перетворення з 24 лютого 2022 року по 24 січня 2023 року. Зміни разючі. На другому – Зеленський рік тому і зараз.

Раніше "Телеграф" розповідав, що у 2023 році Володимир Зеленський розглянув рекордну кількість петицій за свою каденцію. Він дав відповіді на понад 1,1 тисячі звернень, які набрали 25 тисяч підписів.