"Нехай попи і воюють": у Росії священик закликав росіянок народжувати солдатів та розсмішив мережу

Читать на русском
Автор
Олег Зирянов
Олег Зирянов. Фото росЗМІ

Користувачів соцмереж обурили його слова

В Іркутській області Росії настоятель храму Олег Зирянов порадив росіянкам народжувати більше солдатів. Він вважає, що функція жінки — народжувати, а чоловіки — бути воїном.

Як пишуть російські ЗМІ, на думку священика, "світове зло є порушенням традиційних цінностей". Зирянов також зазначив, що сучасне суспільство "надто орієнтоване на західні цінності, хоча цінностей там немає".

"Є вираз, який приписують Бісмарку, про те, що війни виграють священики і вчителі. Але один зі святих сказав: "Війни виграє жінка". Жінка, яка народжує, яка виховує. Хто воюватиме, хто взагалі вставатиме за наш рускій мір, якщо не буде народжуваності", — заявив священик.

Зирянов також зазначив, що для вирішення демографічної проблеми в РФ потрібно змінити суспільний погляд на "гріх і все інше", зокрема на росіянок, що не народжували. Він наголосив, що раніше до таких жінок "ставилися відповідно".

Користувачі соцмереж бурхливо відреагували на слова російського священика. Багато хто запропонував священнослужителям самим йти на війну.

Інші ж запропонували народжувати російським черницям. Також коментатори висловили думку, що Росія просто потребує "гарматного м’яса".

Нагадаємо, Служба безпеки викрила настоятеля одного із храмів Вінницької єпархії УПЦ (МП), який заперечував збройну агресію Росії та виправдовував окупацію частини України. Він також вихваляв колишніх ватажків терористичної організації "ДНР" Олександра Захарченка, "Гіві" та "Моторолу".