Знову дрони: у Росії спалахнула потужна пожежа на великому нафтозаводі (фото та відео)

Читать на русском
Автор
1295
Вогонь охопив значну площу
Вогонь охопив значну площу. Фото Колаж

"ЛУКойл-Волгограднафтопереробка" — найбільший виробник нафтопродуктів у Південному федеральному окрузі РФ

У Росії регулярно спалахують масштабні пожежі, в ніч на суботу, 3 лютого, зайнявся волгоградський нафтопереробний завод у Волгограді. За попередніми даними, завод атакував безпілотник, перед пожежею було чути вибух. Крім того, дрон атакував і Бєлгородську область.

Дані про потужну пожежу на НПЗ "ЛУКойл-Волгограднафтопереробка" у Червоноармійському районі Волгограда підтвердили представники екстрених служб та Міністерства надзвичайних ситуацій РФ. За даними росЗМІ, очевидці стверджують, що чули гучні звуки перед появою пожежі. Вогонь охопив площу понад 300 квадратів, горіли нафтопродукти. Інформація про постраждалих не надходила. Після 6:10 ГУ МНС РФ заявило, що пожежа локалізована на 100 квадратних метрах, а трохи пізніше — що її ліквідовано.

"Під час прибуття перших пожежно-рятувальних розрахунків встановлено, що відбувається горіння розливу нафтопродукту на площі 300 кв. м. На місці працюють пожежно-рятувальні розрахунки Волгоградського пожежно-рятувального гарнізону. Попередньо загиблих і постраждалих немає. Причина встановлюється", — заявили в МНС Волгоградської області.

Варто зазначити, що "ЛУКойл-Волгограднафтопереробка" — найбільший виробник нафтопродуктів у Південному федеральному окрузі РФ. Потужність заводу становить 14,8 млн. тонн.

Крім того, про атаку безпілотника заявив губернатор Бєлгородської області В’ячеслав Гладков. Він стверджує, що системами протиповітряної оборони нібито ліквідовано дрон літакового типу. Це сталося у Новооскольському міському окрузі. За його словами, "постраждалих немає".

"Внаслідок падіння уламків у хуторі Подольхи в одному приватному домоволодінні вибито вікна, посічено покрівлю, фасад та паркан, а також припаркований автомобіль КАМАЗ. Прибутковий обхід території буде продовжено у світлий час доби", — написав він у своєму Telegram-каналі.

Як повідомляв "Телеграф", 1 лютого в Росії також спалахнула масштабна пожежа. Там палав торговий центр.