У Росії націоналізували колишні активи компанії Global Spirits: подробиці

Читать на русском
Автор
742
Бренд "Хортиця" Новина оновлена 06 червня 2024, 18:47
Бренд "Хортиця". Фото Ілюстративне фото

Колишній власник цих компаній заперечує, що продовжує вести бізнес у Росії

У Росії націоналізували заарештовані раніше владою компанії, що являються колишніми активами Global Spirits. Про це повідомляють росЗМІ. Компанію звинувачують у "екстремістській діяльності", а саме у фінансуванні ЗСУ. Позов генпрокуратури РФ був задоволений Ленінським судом Курська.

Влада Росії стверджує, що власник однойменного українського холдингу бізнесмен Євген Черняк донатив на ЗСУ. На це йшли нібито навіть кошти, отримані від продажу на території РФ. Бізнесмена також оголосили у розшук в Росії.

Таким чином російська влада отримала в управління активи семи підприємств: заводу Феодосії коньяків і вин, "Кримського винного будинку", вологодського і підмосковного лікеро-горілчаних заводів "Російська північ" і "Джерельце і К" і дистриб’юторів "Традиції успіху", "Стандарт якості" і "Новий рівень". Усі вони були заарештовані на початку травня 2024 року тим самим судом у Курську. Причина, як стверджують у росЗМІ — менеджери компаній "проходили примусове лікування в психлікарні".

Сам Євген Черняк заперечує причетність до російських "доньок" свого холдингу. За його словами, він продав їх, але не уточнив коли саме. При цьому в Україні проти нього відкрито кримінальну справу про посібництво через те, що компанія ТОВ "Ушба Дістилері", яка здійснювала ліцензійний розлив брендів Global Spirits на території Грузії, по версії слідчих, закуповувала комплектуючі у російського виробника "Родник и К".

Разом з тим, Євген Черняк прокоментував нашому виданню вищезазначену інформацію. Так, за його словами, компанія немає жодних активів у РФ.

"Компанія Global Spirits з 2014 року немає жодних активів у РФ, тому вони націоналізують щось один в одного, і з нами це ніяк не повʼязано. Щобільше, є рішення Європейського суду про заборону використання наших брендів на території РФ, у будь-якому форматі з 24 лютого 22 року", — підкреслив Черняк.

Рішення суду

Зазначимо також, у компанії додають, що у матеріалах слідства йдеться про компанію ТОВ "Ушба Дістилері", яка здійснювала ліцензійний розлив брендів Global Spirits. Саме вона, по версії слідчих, закуповувала комплектуючі у російського виробника "Родник и К". Натомість у Global Spirits заявляють, що компанія, де вони здійснюють розлив на території Грузії, взагалі ніколи не співпрацювала з РФ.

Окрім цього, у компанії наголосили, що головними звинуваченими у справі є директор компанії Олег Пігулевський, який наразі є діючим підполковником ЗСУ, який з перших днів на фронті, а другий — юрист Роман Хацаревич, який також з перших днів на фронті та наразі вважається зниклим безвісти під час виконання бойового завдання.

Також "Телеграф" розповідав про те, що суддя з Києва зробила "подарунок" білоруському диктатору Олександру Лукашенку. Вона зняла арешт із мільярдів гривень і дозволила йому розпоряджатися цими грошима.