Документи на субсидію вважаються недійсними, якщо..: три варіанти

Читать на русском
Автор
Потрібно уважно перевіряти правильність вказаних даних
Потрібно уважно перевіряти правильність вказаних даних. Фото Колаж "Телеграфу"

На виправлення помилки є 30 днів

Подати документи на отримання субсидії в Україні може майже будь-хто. Право на її отримання мають люди, які не можуть самостійно сплатити комунальні послуги. Вони подають документи до Пенсійного фонду різним чином онлайн або офлайн.

Проте, якщо не уважно заповнювати документи та не додати потрібних відомостей, документи вважаються неподаними. Заява та декларація недійсні у трьох випадках:

  • якщо не внести дані про членів домогосподарства у повному обсязі. Мають бути вказані прізвища, ім'я по-батькові, дані про шлюб, дату народження, про документи, що посвідчують особу, РНОКПП (для тих хто її має)
  • якщо не внести всі дані про членів родин учасників домогосподарства, доходи яких впливають на призначення субсидії, наприклад, членів подружжя. Також потрібно вносити їхнє прізвище, ім'я та по батькові, підсвітити родинний зв'язок з особою зі складу домогосподарства, зазначити дату народження та номери документів
  • якщо не внести дані про адресу домогосподарства та не вказати номер особових рахунків.

Якщо ви виявили помилку самостійно або вам про неї повідомили в Пенсійному фонді, у вас є 30 календарних днів на виправлення. Якщо за цей час помилки у декларації та заяві не виправити — у субсидії відмовлять. Якщо ж ви захворіли та маєте про це документальне підтвердження — строк можуть продовжити, проте не довше ніж до кінця поточного сезону.

Раніше "Телеграф" розповідав, що якщо у вас є машина, субсидію все одно можуть призначити. На право отримання допомоги від держави на оплату житлово-комунальних послуг впливає вік машини та кількість транспортних засобів.