"Поріжуть" чи залишать? Що буде із субсидіями в Україні у лютому

Читать на русском
Автор
848
Комментарии

Витрати на субсидії у бюджеті 2024 року були збільшені на 25%

В Україні багато громадян продовжують користуватися послугами субсидійних виплат. Продовжити їх планують і наступного місяця.

"Телеграф" розповідає про те, що буде із субсидіями у лютому 2024-го. Насамперед слід зазначити, що на опалювальний сезон 2023-2024 українські споживачі забезпечені субсидіями від держави на оплату комунальних послуг. Допомогу призначають, якщо сума сплати комуналки перевищує 15% сукупного доходу домогосподарства.

Також нагадаємо, що витрати на субсидії у бюджеті 2024 року були збільшені на 25%. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що цього року у держбюджеті на житлово-комунальні субсидії закладено 50 млрд грн для 3 млн українських сімей.

Крім того, в Україні продовжує діяти експериментальний проєкт субсидій для забезпечення населення дровами та вугіллям. Нормативи для опалення житлового приміщення на опалювальний сезон 2023-2024 були збільшені в середньому в 4 рази, а граничний розмір субсидії на тверде побутове пальне на одне домогосподарство — в 2,3 раза і тепер може досягати 16 234 грн на рік (раніше 6 973 грн).

Оформити субсидію можна кількома способами: онлайн на сайті Пенсійного фонду України (ПФУ) або у додатку ПФУ, на порталі Дія або відвідавши органи ПФУ особисто.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, за яких умов українці не зможуть отримати субсидію. Є кілька причин, які можуть стати на заваді цьому.