Є депозит у банку: чи призначать субсидію, у ПФУ дали відповідь

Читать на русском
Автор
Як вплине на призначення субсидії наявність депозиту у банку
Як вплине на призначення субсидії наявність депозиту у банку. Фото Телеграф

Сума субсидії визначається індивідуально для кожного

В Україні громадянам, які не мають змоги самостійно платити за комунальні послуги, держава надає грошову допомогу у вигляді субсидії. В українців періодично виникають питання щодо правил її призначення.

Громадянам розповіли, чи призначать грошову допомогу, якщо є депозит у банку. Інформація з’явилася на сторінці Головного управління Пенсійного фонду України у Донецькій області у Facebook.

Як пояснили у Фонді, доходи від розміщення депозитів не враховуються до середньомісячного сукупного доходу сім’ї. Це стосується всіх видів державної соціальної допомоги.

Винятком стане випадок, якщо людина має на депозитному банківському рахунку (рахунках) кошти на сумму, що перевищує 100 тисяч гривень. У такому разі житлова субсидія не призначається.

Нагадаємо, що у державному бюджеті на 2024 рік виділили на житлові субсидії 49,9 млрд гривень. Прогнозується, що їх отримуватимуть 3,2 млн домогосподарств.

За даними Пенсійного фонду, за 2023 рік на виплату пільг та житлових субсидій громадянам було направлено 35,5 млрд. гривень.

Раніше "Телеграф" повідомив, якою буде сума субсидії для нових отримувачів.