"Новий тест на розлюднення — бутербродний": мережа вибухнула мемами з приводу смерті Навального

Читать на русском
Автор
1903
Навальному згадали його висловлювання про те, що Крим – не бутерброд
Навальному згадали його висловлювання про те, що Крим – не бутерброд. Фото Telegram

Мережа відреагувала блискавично

У п’ятницю, 16 січня, в Росії, в колонії в Ямало-Ненецькому автономному окрузі помер опозиційний політик Олексій Навальний. Українці у мережі відреагували на цю подію мемами.

Переважна більшість із них ґрунтується на, напевно, найвідомішому в Україні висловлюванні Навального. Восени 2014 року він відзначився скандальною заявою, сказавши, що Крим "де-факто російський". Тоді Навальний заявив, що "Крим – це бутерброд із ковбасою, чи що, щоб його туди-сюди повертати?".

Варто зазначити, що вже у 2023 році Навальний змінив свою думку, заявивши, що Росія має визнати кордони України, визначені у 1991 році. У своєму тексті "15 пунктів громадянина Росії, який бажає блага своїй країні", він також закликав "залишити Україну в спокої", дати нам можливість розвиватися, як хоче наш народ, припинити агресію, завершити війну і вивести всі російські війська з території України. Однак у розпал повномасштабної війни та звірств, які творять росіяни в Україні, зміна позиції Навального вже не мала значення для українців.

Довідково: Олексій Навальний — відомий у Росії опозиціонер. Його вважали особистим ворогом диктатора Володимира Путіна. На початку серпня 2023 року його відправили до колонії особливого режиму за статтею про екстремізм на 19 років. Проте вже у грудні він загадково зник із місця свого перебування. Упродовж кількох тижнів його колеги буквально вели пошуки зниклого. Пізніше з’ясувалося, що він перебуває у Ямало-Ненецькому автономному окрузі, у колонії "Полярний вовк". Саме там він і помер. Причини смерті не повідомляються, їх нібито встановлюватимуть, але за даними росЗМІ, у Навального відірвався тромб.

Як повідомляв "Телеграф", після новин про раптову смерть Навального в колонії в РФ глава Офісу президента Андрій Єрмак висловився щодо російського диктатора Володимира Путіна. Прямо він не пов’язав свої висловлювання з інформацією про смерть опозиціонера, але вони з’явилися незабаром після неї. Єрмак заявив, що для російського лідера життя росіян нічого не означають, а сам він страшенно боїться будь-якої конкуренції.