Передача показань лічильника електроенергії: як зрозуміти, які цифри потрібні

Читать на русском
Автор
Вчасно передавати показання лічильника потрібно, аби були правильні нарахування
Вчасно передавати показання лічильника потрібно, аби були правильні нарахування. Фото Колаж "Телеграф"

Лічильник може мати барабан з цифрами або електронне табло

Передавати показання лічильників електроенергії потрібно до 4 числа кожного місяця. Це робиться по-різному для індукційних та електронних двозонних лічильників.

ДТЕК нагадує — на табло звичайного індукційного лічильника може бути від 5 до 7 цифр. Одна чи дві цифри в кінці виділені — відокремлені комою чи інші за розміром. Їх передавати під час зняття показань не потрібно. В тих лічильниках, де виділення немає — потрібно записувати усі цифри.

Які цифри потрібно передавати з лічильника електроенергії
Які цифри потрібно передавати з лічильника світла

Для власників двозонних лічильників

Потрібно зафіксувати два показання, які відображаються з інтервалом у 10 секунд — денні та нічні. У YASNO нагадують, денні показання це за період з 7:00 до 23:00, тоді як нічні з 23:00 до 7:00. В деяких випадках може знадобитися загальна сума спожитої електроенергії, киянам її передавати не потрібно. Враховуються також числа до коми.

Двозонний лічильник електроенергії
Двозонний лічильник електроенергії

Для різних лічильників день та ніч можуть маркуватися по-різному. Дані необхідно передавати правильно самостійно, за виключенням під'єднання до автоматизованої системи АСКОЕ.

Маркування день-ніч на різних типах двозонних лічильників
Маркування день-ніч на різних типах двозонних лічильників

Раніше "Телеграф" розповідав про те, як передати показання лічильника електроенергії у випадку, коли забули номер особистого рахунку. Для користувачів YASNO є ще один спосіб.