Житлова субсидія в Україні: чи можна її оформити, якщо член сім’ї мешкає в іншому місті

Читать на русском
Автор
789
Колаж "Телеграфу" Новина оновлена 23 квітня 2024, 09:38

Є важливий нюанс, який слід врахувати

В Україні продовжують виплачувати субсидії ряду громадян, і призначити виплату можуть навіть без урахування доходів особи, яка не проживає за адресою реєстрації. Субсидію призначають виходячи з акта обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства.

Про це пише видання "На пенсії", посилаючись на інформацію Пенсійного фонду України. Там детально пояснили, чи можна оформити субсидію, якщо у житловому приміщенні разом із батьками зареєстрована повнолітня та працездатна особа, проте вона не проживає за адресою реєстрації, оскільки працює в іншому місті.

Зазначається, що житлову субсидію можуть призначити без урахування доходів особи, яка не проживає за адресою реєстрації. Проте для цього є умова – надання довідки з місця роботи.

У разі, якщо немає можливості надати довідку з місця роботи, у декларації під час подання заяви на житлову субсидію необхідно вказати факт відсутності цієї інформації.

У такій ситуації субсидія може бути призначена виходячи з акта обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства. Він складається посадовцем сільської, селищної, міської чи районної ради, після чого передається на розгляд до органу Пенсійного фонду.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, як подати спрощену заяву через платформу "Дія". На це піде лише 15 хвилин.