Байден різко відреагував на нездатність Палати представників проголосувати за допомогу Україні

Читать на русском
Автор
899
Джо Байден
Джо Байден. Фото https://twitter.com/POTUS

Американські законодавці повернуться до роботи у березні

Президент США Джо Байден прокоментував те, що Палата представників Конгресу пішла на канікули. Американські законодавці так і не проголосували за законопроєкт про допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню.

Про це американський президент написав у соцмережі Х. "Нездатність підтримати Україну в цей критичний момент ніколи не буде забута", — зазначив він.

Як відомо, 13 лютого Сенат США підтримав законопроєкт про надання допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню. З 95 млрд доларів Україні передбачається виділити 60 мільярдів. Після цього документ мав затвердити Конгрес.

Однак спікер Палати представників Конгресу США, трампіст Майк Джонсон розпустив Палату представників на канікули до кінця лютого. Представник Білого дому в Конгресі США Ендрю Бейтс зазначив, що у Байдена максимально обурені вчинком Джонсона.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що на думку американських експертів, надання допомоги Україні від США вигідно у першу чергу самим Сполученим Штатам. Понад 90% усіх коштів, які Білий дім виділяє Україні, насправді не йдуть до Києва – вони залишаються в США, оскільки на них замовляють на американських заводах озброєння, боєприпаси, амуніцію та інше для потреб українських Збройних сил.