У США переполошилися через новий підступний задум росіян: стало відомо, про що йдеться

Читать на русском
Автор
4800
У США переполошилися через новий підступний задум росіян: стало відомо, про що йдеться

У Конгресі обговорять загрозу 15 лютого

У середу, 14 лютого, представник комітету з питань розвідки Палати представників США Майк Тернер переполошив американську громадськість повідомленнями про якусь загрозу, яка може підірвати національну безпеку країни. Тим часом у ЗМІ кажуть, що це пов’язано з російською ядерною зброєю.

Як пише ABC із посиланням на свої джерела, нові розвіддані вказують на те, що Росія має намір вивести ядерну зброю на орбіту Землі. Швидше за все воно буде там не для того, щоб у разі потреби скинути його на Землю, а щоб мати можливість знищити всі супутники.

При цьому конгресмени офіційно говорити на цю тему відмовилися, назвавши питання надто "чутливим", а новини про це "тривожними".

Зокрема спікер Палати представників Майк Джонсон зазначив, що проблема серйозна, але запевнив, що "при кермі є тверді руки".

Ще один конгресмен Джим Хаймс своєю чергою додав, що немає приводів для паніки та зазначив, що буде проведена розмова про те, чи варто розсекретити більше інформації щодо цього. Проте він зазначив, що це не та тема, яку варто обговорювати публічно.

Як повідомлялося раніше, директор з питань ядерної політики НАТО Джим Стоукс розповів, що риторика Росії щодо застосування ядерної зброї створює ризики суттєвої ескалації.