Україна може отримати сім комплексів "Patriot": Олаф Шольц розповів деталі

Читать на русском
Автор
2689
Олаф Шольц
Олаф Шольц. Фото Колаж "Телеграф"

Україна особливо потребує засобів протиповітряної оборони

Німецький канцлер Олаф Шольц сьогодні, 18 квітня, заявив про те, що партнери з НАТО можуть передати Україні шість систем Patriot. Сьомою ж стане німецький Patriot, який канцлер пообіцяв дати Україні ще раніше.

Відповідну заяву канцлер Німеччини зробив під час брифінгу в Брюселі, після саміту Євросоюзу. Шольц закликав союзників не пасти задніх.

"Ми чули, що має бути сім систем ППО, одна з яких наша. Сподіваємося, що в рамках Північноатлантичного альянсу буде ще шість… Німеччина вжила дуже масштабних заходів щодо оснащення України малими та великими системами. Але навіть з великою системою Patriot, після двох систем, які ми вже поставили, з третьою системою ми зараз є країною, яка робить тут найсуттєвіший внесок", – зазначив канцлер.

Також він додав, що нині Україна особливо потребує засобів протиповітряної оборони. Підтримка міжнародних партнерів це те, що потрібно Києву.

"Ми сподіваємося знайти ще шість систем у межах НАТО, і я використаю цю можливість на багатьох переговорах, щоб донести цю думку", — підкреслив Шольц.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" повідомляв про те, що у Нідерландах висловили ідею, де можна взяти системи "Patriot" для України. ЄС або НАТО могли б викупити системи в країн, які з якихось причин не хочуть передавати їх Україні напряму.