Отримав паспорт України та зник із радарів: де зараз "Тамбовський вовк" із "Кварталу 95" Валерій Жидков (фото)

Читать на русском
Автор
Валерій Жидков — де зараз комік і чим займається Новина оновлена 16 жовтня 2024, 11:05
Валерій Жидков — де зараз комік і чим займається. Фото https://moemisto.ua/

Жидков зник із медійного простору

Відомий стендап-комік Валерій Жидков, якого більшість глядачів знають як "Тамбовського вовка", став досить популярним в Україні через співпрацю зі студією "Квартал 95", так само як і Аркадій Лапухін. Але зараз Жидков зник із телеекранів і не веде соціальних мереж.

"Телеграф" вирішив з’ясувати, де зараз стендап-комік та чим займається. Ми дізналися, що він каже про війну.

Кар’єрний шлях Валерія Жидкова

Гуморист народився в 1975 році в Тамбові в сім’ї міліціонера. У школі Валерій захоплювався програмуванням. Валерій Жидков закінчив Тамбовський державний технічний університет, здобувши професію інженер-системотехнік. Після навчання він відслужив в армії, потім пішов стопами батька і два роки працював оперуповноваженим.

Валерій Жидков
Валерій Жидков народився в Росії

Незабаром Жидков вирішив змінити свій вид діяльності й став грати в команді КВК "Тамбовські вовки", пізніше став капітаном команди "Тапчині діти". Після розпаду команди, в 1999 році гуморист вперше приїхав до України, а у 2003-му остаточно перебрався до нашої країни та став частиною творчої групи "Квартал 95". Він був сценаристом, а також виступав із сольними номерами, вів разом із Володимиром Зеленським "Вечірній Київ", "Вечірній Квартал", "ЧистоNEWS" та "Пороблено в Україні".

Валерій Жидков
Валерій Жидков прославився завдяки "Кварталу 95"

Де зараз Валерій Жидков і що говорить про війну

Гуморист понад 20 років проживав в нашій країні, але залишався громадянином Російської Федерації. Паспорт України він одержав на початку повномасштабного вторгнення. Війну разом із родиною Валерій зустрів у Києві.

Валерій Жидков
Валерій Жидков разом із дружиною

В інтерв’ю "Поговори зі мною" Жидков зазначив, що коли почалася війна, він із дружиною та дітьми вирушив на дачу у Макарів (Бучанський район), але туди почали заходити російські війська і їм вдалося виїхати. Жидков відправив дружину та двох дочок за кордон, а сам залишився в Україні та разом із командою "Квартал 95" став організовувати благодійні концерти. Спочатку це був просто контакт із людьми, щоб надати їм свою підтримку та показати, що артисти не втекли за кордон, а невдовзі це стали традиційні виступи на підтримку української армії.

Валерій Жидков
Валерій Жидков засудив війну та отримав паспорт України

Під час концерту у Варшаві минулого року Євген Кошовий заявив, що Валерій Жидков є прикладом для всіх росіян, коли одні росіяни отримували до рук автомат, Жидков отримав паспорт України. Після цього на сцену вийшов гуморист і почав жартувати, що колеги після початку війни хотіли називати його "Тамбовський орк".

Стендап-комік засудив російську агресію, на своїй сторінці в Instagram він робив публікації, присвячені темі війни, зокрема висміював путінську армію. Остання публікація була зроблена у травні 2024 року і стосувалася вона "Євробачення".

Валерій Жидков
Валерій Жидков зник із медійного простору

Але Валерій Жидков давно зник із медійного простору, він не публікує своїх особистих фото та не виступає з концертами. Судячи з усього, він переїхав до своєї сім’ї й живе в Австрії.

Раніше "Телеграф" розповідав, як виглядає і чим займається дружина "кварталівця" Степана Казаніна. Дружина актора-коміка Наталя завжди залишалася в тіні чоловіка і дуже рідко з’являється у медіапросторі.