Дівчина Бонда з Бердянська: де зараз Ольга Куриленко та що говорить про війну в Україні

Читать на русском
Автор
Колись Ольга Куриленко зіграла роль дівчини Бонда у знаменитій кінофраншизі
Колись Ольга Куриленко зіграла роль дівчини Бонда у знаменитій кінофраншизі. Фото Телеграф, Getty Images

Голлівудська актриса з українським корінням активно знімається в кіно і виховує сина

Ольга Куриленко — відома модель і голлівудська актриса, вона стала єдиною українкою, яка зіграла роль дівчини Бонда в знаменитій "бондіані". Ольга родом із Бердянська, проте, вона багато років живе та працює за кордоном — у Європі та США. Однак під час війни проявила проукраїнську позицію.

"Телеграф" вирішив з’ясувати, що відомо про дівчину Бонда з Бердянська Ольгу Куриленко та що вона говорить про війну в Україні.

Ольга Куриленко

Ольга Куриленко – бідне дитинство в Україні та модельна кар’єра

Ольга Куриленко народилася в українському Бердянську 14 листопада 1979 року, зараз їй 44 роки. Батьки майбутньої зірки розлучилися, коли їй було 3 роки, з того часу батько з’являвся в її житті лише кілька разів. Олю виховувала мама-вчителька, вони жили у невеликій квартирі, де була ще купа родичів. У дитинстві майбутня актриса мріяла, що колись їй куплять одяг — особисто їй — а не щоб довелося доношувати за іншими родичами.

Ольга Куриленко у молодості

У юному віці Ольга разом із мамою переїхала до Москви. Справжнім шансом вирватися зі злиднів стала пропозиція модельного агентства спробувати себе на подіумі. З 15 років Куриленко почала працювати у модельному агентстві Red Star. А вже у 16 років уклала контракт із модельним агентством Madison у Парижі та поїхала жити до Франції.

До 18 років Ольга Куриленко стала неймовірно популярною моделлю, вона з’являлася на обкладинках Glamour, ELLE, Madame Figaro, Marie Claire та Vogue. Стала обличчям компаній Lejaby, Bebe clothing, Clarins та Helena Rubinstein, моделлю для брендів Roberto Cavalli та Kenzo, а її знімки були задіяні у каталозі Victoria’s Secret.

Ольга Куриленко

Дівчина Бонда з Бердянська

Паралельно з кар’єрою моделі Ольга Куриленко почала пробувати себе у кіно. Її першим досвідом у цій сфері став еротичний малобюджетний фільм "Перст кохання" 2005 року. А свою першу популярність як актриса Ольга здобула після виходу на екрани стрічки "Париж, я люблю тебе" 2006 року, де грала в парі з Елайджем Вудом.

У 2008 році Ольгу Куриленко обрали на роль дівчини Бонда у знаменитій франшизі про агента 007 із Деніелом Крейгом у головній ролі. За цим фільмом були й інші, Ольга і зараз активно знімається в кіно і також займається моделінгом.

Ольга Куриленко дівчина Бонда

Що говорить про війну Ольга Куриленко

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Ольга Куриленко проявила проукраїнську позицію та продовжує її притримуватись. Актриса не раз висловлювала співчуття українським сім’ям та особливо дітям, які постраждали від війни та закликала світову спільноту допомагати українцям.

Ольга Куриленко

"Я розумію страждання мільйонів сімей, яких застала війна в Україні, в тому числі і мою родину. А тепер уявіть собі страждання дітей, які абсолютно самотні. У них немає батьків, які могли б про них подбати. Вони безголосі, забуті жертви війни, і їм потрібна наша допомога", — писала актриса у своїх соцмережах.

Нещодавно Куриленко опублікувала відео в Instagram, у якому підтримала кампанію BackToFamily щодо підтримки українських дітей-сиріт. У ньому вона закликає людей донатити на благодійність та допомагати дітям, які постраждали від війни в Україні.

Раніше "Телеграф" розповідав, у кого із зірок Голлівуду є українське коріння. У списку Міла Куніс, Леонардо Ді Капріо і не лише.