МОК запроваджує нововведення для росіян перед Олімпіадою

Читать на русском
Автор
Париж прийме Олімпійські ігри
Париж прийме Олімпійські ігри. Фото instagram.com/paris2024

Кожного росіянина, який кваліфікується на Ігри, ретельно перевірять

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) проведе додаткову перевірку російських спортсменів, які кваліфікуються на Олімпійські ігри-2024 у Парижі. Напередодні МОК дозволив росіянам виступити на Олімпіаді в нейтральному статусі та з деякими обмеженнями.

Про перевірку представників країн-агресорів повідомив директор з комунікацій МОК Марк Адамс, передає "Матч ТВ". За його словами, МОК займеться ретельною перевіркою росіян щодо підтримки війни в Україні та причетності до російських силових структур.

"Ми встановили правила допуску. Міжнародні спортивні федерації несуть відповідальність за допуск спортсменів на свої змагання. Ми несемо відповідальність за свій захід. Тому ми дуже уважно вивчатимемо процес допуску спортсменів.

Якщо говорити про сам процес, то можу говорити тільки в загальних рисах. Ми дотримуватимемося правил, прописаних у рішенні МОК. Спортсмени, які пройдуть відбір на Ігри у Парижі, проходитимуть додаткову перевірку на можливість надання нейтрального статусу”, – заявив Адамс.

Нагадаємо, РФ планувала зробити главу МОК Томаса Баха "ручним", проте зазнала невдачі. Однак організація намагається всидіти на двох стільцях, приймаючи рішення і на користь Росії. Крім того, МОК виступив проти української влади у питанні можливого бойкоту Ігор Україною.