Відомий російський спортсмен попався на кокаїні і отримав смішне покарання

Читать на русском
Автор
Микита Курбанов
Микита Курбанов. Фото cskabasket.ru

Баскетболіст отримав смішний бан за серйозне порушення правил

Національна антидопінгова організація Російської Федерації (РУСАДА) дискваліфікувала російського баскетболіста Микиту Курбанова. Напередодні російський спортсмен встановив рекорд за кількістю допінгу.

Про бан Курбанова повідомляє пресслужба РУСАДА на своєму офіційному сайті. За інформацією "РИА Новости", у допінг-пробі 37-річного баскетболіста було знайдено сліди кокаїну. Російська організація покарала баскетболіста 3-місячним баном.

"Комісія з попереднього розгляду випадків порушень антидопінгових правил РУСАДА прийняла рішення дискваліфікувати Микиту Курбанова на 3 місяці за порушення, передбачене п. 4.1 Загальноросійських антидопінгових правил", — йдеться на сайті агентства.

Дискваліфікація спортсмена завершиться 19 січня з урахуванням терміну тимчасового відсторонення. Курбанов призупинив кар’єру 27 жовтня. Як повідомляв клуб Микити, баскетболіст зробив це з "особистих причин".

Курбанов у складі ЦСКА тричі ставав чемпіоном Євроліги та 7 разів перемагав у Єдиній лізі ВТБ. Нагадаємо, після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Євроліга усунула всі російські клуби та збірні. Санкції було продовжено на сезон 2023/24.