Жеребкування Ліги націй УЄФА: збірна України дізналася про майбутніх суперників

Читать на русском
Автор
1235
У Парижі відбулося жеребкування майбутнього турніру
У Парижі відбулося жеребкування майбутнього турніру. Фото UEFA.com

Збірна Англії потрапила до іншого квартету і не буде опонентом команди Реброва.

У Парижі відбулося жеребкування Ліги націй сезону-2024/25, за підсумками якого збірна України дізналася про своїх майбутніх суперників за квартетом у Лізі В — другий за значущістю.

Одним із суперників команди Сергія Реброва могла бути збірна Англії, проте родоначальники футболу потрапили до іншої групи. У підсумку опонентами нашої збірної у Групі В1 стали команди Чехії, Албанії та Грузії, повідомляє УЄФА.

Нагадаємо, що згідно з форматом змагань, у дивізіонах А, В та С учасники розділені на чотири групи по чотири команди. У дивізіоні D будуть дві групи по три збірні.

Переможці груп Ліги А та команди, що посіли другі місця, візьмуть участь у чвертьфінальних матчах ЛН удома та на виїзді, а переможці цих протистоянь кваліфікуються у фінал чотирьох. Збірні, які займуть останні місця у своїх квартетах, перейдуть до дивізіону В.

Команди, що посіли перші місця в групах дивізіонів В, С і D, піднімуться відповідно в дивізіони А, В і С. Збірні, які займуть останні місця в дивізіоні В, перейдуть в дивізіон С. Дві найгірші збірні дивізіону перейдуть в дивізіон D.

Команди, які посядуть третє місце у групах Ліги А та третє – у Лізі В, зіграють у плей-офф за підвищення/зниження вдома та на виїзді проти команд, які посядуть другі місця у групах Ліги В та другі – у групах Ліги С відповідно.

Груповий етап Ліги націй пройде з 5 вересня до 19 листопада 2024 року. Плей-офф відбудеться 17–25 березня, а Фінал чотирьох – 2–10 червня 2025 року.

Нагадаємо, що в попередній Лізі націй 2022/23 збірна України також виступала в Лізі В і посіла підсумкове 2-е місце, поступившись перемогою в групі та путівкою до Ліги А збірній Шотландії, але випередивши команди Ірландії та Вірменії.

Матеріал опублікований російською мовою — читати мовою оригіналу