Канада судитиметься з Росією за олімпійську медаль: у РФ бісяться

Читать на русском
Автор
Каміла Валієва
Каміла Валієва. Фото instagram.com/kamilavalieva26

У РФ звинувачують Канаду у нечесній боротьбі

Голова комітету Держдуми з фізичної культури та спорту Дмитро Свищев прокоментував бажання канадської влади оскаржити рішення Міжнародного союзу ковзанярів (ISU) присудити збірній Росії "бронзу" командного турніру на Іграх-2022 у Пекіні. Четверте місце на змаганнях посіли представники Канади.

Відповідний коментар Свищева наводить "Матч ТВ". Дмитро вважає, що Канада хоче здобути медаль у не чесній боротьбі, а за допомогою політичного хайпу.

"Наші заокеанські партнери вирішили не за спортивним принципом здобути медалі, а на тлі скандального та політичного хайпу. Замість того, щоб тренуватися і в чесній боротьбі вигравати, канадці, на жаль, хочуть саме таким методом присвоїти собі медаль Олімпійських ігор. Зараз уже ніхто не думає про спортивні принципи, чесну боротьбу.

Канадці ще не дочекалися апеляції Валієвої, а вимагають собі бронзову медаль, чи не зарано? Цікаво, як канадська федерація фігурного катання збирається доводити своїм спортсменам, що вони чомусь стали олімпійськими призерами", – сказав Свищев.

Раніше ISU перемістив росіян з першого місця на третє через допінгову дискваліфікацію фігуристки Каміли Валієвої. Нагадаємо, Спортивний арбітражний суд CAS дискваліфікував Валієву на чотири роки за порушення антидопінгових правил, починаючи з 25 грудня 2021 року, у спортсменки відберуть усі медалі та титули. У РФ вважають, що Захід таким чином прибрав зі спорту одну з найкращих фігуристок сучасності.