Після фаворитки Путіна медалей Олімпіади позбавили всю збірну Росії: у чому причина

Читать на русском
Автор
1092
Валієва буде поза спортом 4 роки
Валієва буде поза спортом 4 роки. Фото twitter.com/figureskatingRu

Росіянка попалася на допінгу

Після дискваліфікації російської фігуристки Камілі Валієвої медалей Олімпіади-2022 позбавили всю збірну Росії. У командних змаганнях вона посіла перше місце та взяла "золото" змагань.

Про суворе рішення повідомили на сайті Міжнародної спілки ковзанярів (ISU). Там зазначили, що після перегляду гучної справи росіянам буде присуджено "бронзу".

Це пов’язано з тим, що Валієва була частиною команди та під час виступів набрала на командному турнірі 20 очок. Якщо не зважати на її внесок, то в активі команди росіян залишилося 54 бали, що на один більше, ніж у канадців, які фінішували на четвертому місці.

Таким чином, переможцями Олімпіади-2022 стали представники Сполучених Штатів, тоді як "срібло" отримали японці.

Спортивний арбітражний суд (CAS) дискваліфікував Валієву на 4 роки. Також суд анулював усі її результати після 25 грудня 2021 року.

Раніше "Телеграф" писав про те, що російський диктатор Володимир Путін після Олімпіади 2022 року зустрічався з російськими атлетами. Тоді він висловив бажання привітати 16-річну Валієву з днем народження у неформальній обстановці. Пізніше стало відомо, що він подарував спортсменці хустку. Також диктатор говорив про невинність Камілі, через що у США висловили невдоволення.