Канада виділить десятки мільйонів доларів на високотехнологічні дрони для України: що про них відомо (відео)

Читать на русском
Автор
SkyRanger R70
SkyRanger R70

Безпілотники мають широкий спектр застосування та потужну "начинку"

Канада продовжить надавати військову підтримку Україні та готова передати 800 багатоцільових безпілотників SkyRanger R70. Новий пакет оцінюється в 95 мільйонів канадських доларів (70,44 мільйона доларів США).

Як пише Reuters, міністр оборони Канади Білл Блер у понеділок оголосив про передачу цих БПЛА, зазначивши, що вони допоможуть Україні у протистоянні російській агресії.

"Це оголошення гарантує, що Україна матиме дрони, необхідні їй для виявлення та ідентифікації цілей, які мають ключове значення", — сказав Блер.

Дрони Teledyne Flir R70 Skyranger є найновішими дронами, здатними витримувати сильні пориви вітру та доставляти навантаження до 3 кілограмів у радіусі 5 кілометрів від оператора. При цьому дрон може оперувати на висоті до 380 метрів і перебувати у повітрі до 40 хвилин.

Однак "фішкою" дрона є його електроніка та системи спостереження. Такі дрони оснащені тепловізорами, можуть протистояти засобу радіоелектронної боротьби, можуть шукати хімічну зброю, відстежувати мобільні телефони й навіть визначати особи людей.

Як повідомлялося раніше, українські військові можуть невдовзі отримати новітні бойові дрони, які керуються за допомогою штучного інтелекту.