Розкішний електрокар Cadillac розпродали на 1,5 року вперед: чим унікальне це авто

Читать на русском
Автор
Cadillac Celestiq
Cadillac Celestiq. Фото IThome

Авто будуть персоналізувати під кожного клієнта

Електрокар Cadillac Celestiq дебютував ще восени 2022 року, і аж тепер його запустили у серійне виробництво. Цікаво, що електромобіль збирають вручну.

Роблять це на заводі GM в американському штаті Мічиган. Річний обсяг складання автомобілів тут дуже малий — до 150 екземплярів. Про це пише Ithome.

У компанії заявили, що ще у грудні минулого року розпродали річний запас автомобілів. Зараз черга на придбання електрокара складає мінімум півтора року.

Виробник каже, що не шкодує жодних грошей, щоб задовільнити запити клієнтів. Тому кожен із тих, хто замовить електрокар, може отримати персоналізовані налаштування або опції.

Що відомо про Cadillac Celestiq

Cadillac Celestiq

Побудували цей електрокар на платформі GM BEV3 — вона також лягла в основу електричного Хаммера та Honda Prologue. Це електричний седан преміум-класу з двома електродвигунами та батареєю на 111 кіловат.

Завдяки потужним моторам машина розганяється з нуля до сотні за 3,8 секунди. Вони можуть видавати до 600 кінських сил. Запас автономного ходу електрокара складає 482 кілометри.

Раніше "Телеграф" писав про те, що перший електричний Hummer прибув в Україну. Він має великий запас ходу.