Як вибрати свій перший автомобіль: 4 неочікувані поради для початківців

Читать на русском
Автор
Вибір першого авто
Вибір першого авто. Фото freepik.com

Є нюанси, які допоможуть зробити правильний вибір

Вибір свого першого автомобіля – це непросте завдання, яке може спричинити стрес у кожного початківця. На авторинку сьогодні можна розгубитись, адже моделей та їх конфігурацій стільки, що не порахуєш.

Але не хвилюйтеся. Ось 4 поради, які допоможуть зробити правильний вибір.

Марка

Для молодого водія варто обирати в якості машини дуже розповсюджену модель. На українському ринку це, до прикладу, Renault Duster, чи, скажімо, Toyota Corolla. Річ у тім, що ці автомобілі не мають проблем з запчастинами, і їх вміють ремонтувати у будь-якому автосервісі.

Безпека

Також однією з головних критеріїв вибору — безпека. Недосвідчені водії частіше потрапляють в ДТП, тому, навіть якщо ваш бюджет обмежений, варто обирати авто з подушками безпеки та високим класом захисту водія. Не важливо, німецькі це моделі чи навіть китайські, головне — щоб вони були безпечними, надійними та стійкими на дорогах.

Розглядайте не лише нові моделі

На ринку вживаних автомобілів може чекати ваш ідеальний варіант. Пам'ятайте, що якість не завжди залежить від року випуску. Враховуйте також ті моделі, які мають невеликі витрати на обслуговування. Заздалегідь дізнайтесь, скільки коштують запчастини, обслуговування та страхування.

Дослідіть відгуки власників

Інші водії можуть надати найцінніші враження про конкретну модель. Почитайте відгуки на форумах, дізнайтеся про потенційні проблеми та переваги обраного автомобіля.

Раніше "Телеграф" писав, що міжнародна доставка посвідчення водія тепер доступна ще у 5 країнах ЄС. Проте коштує ця послуга недешево.